За Nilfisк

          Nilfisk А/S е производител и доставчик на индустриална, професионална и битова почистваща техника. Фирмата е със седалище в Brøndby, Дания, с търговски офиси в 45 страни и дилъри в повече от 100 страни. Nilfisk има производствени съоръжения в Унгария, Италия, Германия, Дания, САЩ, Мексико, Бразилия и Китай. Фирмата има около 5500 служители по целия свят. Основната дейност на компанията е доставка на индустриална и битова почистваща техника и професионални почистващи машини, работещи под високо налягане. Най-големите регионални марки са Advance и Кларк. Компанията е собственост на НКТ Holding. Nilfisk е част от Глобалния договор на ООН.

          Nilfisk е основана в Дания през 1906 г. от Peder Andersen Fisker (1875-1975) и Hans Marius Nielsen (1870-1954), като Fisker & Nielsen. Първоначално компанията произвежда електрически двигатели, както и основни компоненти във вентилаторите, кухненските асансьори, пробивните машини, а по-късно и компоненти на мотоциклета Nimbus. Nilfisk произвеждат първата прахосмукачка Nilfisk C1 през 1910 г.с тегло от само 17,5 килограма, която може да се използва от само един човек! По това време, другите почистващи машини са били огромни и са били нужни трима или четирима човека за използването им. Тази иновация от Nilfisk може да бъде определена като революционна. Fisker патентова своя продукт и малко след това изкупува дела на Nielsen в компанията. В периода до 1954 година прахосмукачката преборва всякаква конкуренция на пазара по продажби. Регистрирани са продажби на над 1 милион броя в рамките на този период и поради огромния успех Nilfisk се отказват от производството на други компоненти.

          Nilfisk се разраства бавно и успешно през следващите десетилетия, но това развитие се ускорява неимоверно в годините след 1980. През 1989 NKT Holding купува Fisker & Nielsen. През 1994 година Nilfisk закупува Advance Machine Company и през 1998 г. Nilfisk A/S е преименуван на Nilfisk-Advance. През 1998 Nilfisk-Advance се слива с Euroclean / Kent и между 2000 и 2011 г., от Nilfisk-Advance придобиват CFM, ALTO, Ecologica, U.S. Products, Viper, Hydramaster, Egholm, Plataforma,DENSIN и Jungo правейки Nilfisk-Advance един от най-големите доставчици на професионална почистваща техника в цял свят. През 2015 г. Nilfisk-Advance променя името си на Nilfisk с цел да се създаде привеждане в съответствие с глобална марка продукт на компанията Nilfisk.

          Машините на Nilfisk се отличават с високо качество и надежност. Иновативните технологии, използванив създаването на новите продукти увеличават многократно ефекта от почистването с тях.

 

ИМАТЕ ВЪПРОСИ?
ПОПИТАЙТЕ НАШИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ
052 50 11 02
от понеделник до петък
от 09:00 до 18:00 часа